Uštedite do 80% na novi kotao na pelete ili dizalicu topline

subvencija za kotlove na pelete i dizalice topline - troskovnik.net

Ako razmišljate o zamjeni ili kupnji novog učinkovitijeg sustava grijanja za vaš dom sad je pravo vrijeme. Trošak nabave i ugradnje kotla na pelete ili dizalice topline možete umanjiti od 40% do 80%. Kako? Na internetskoj stranici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavljen je Javni poziv za dodjelu sredstava fonda u iznosu od 12.000.000,00 kn za postavljanje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u postojeće obiteljske kuće.

Tko može povući sredstva?

Sredstva mogu povući fizičke osobe (građani) za postavljanje jednog novog sustava za korištenje obnovljivih izvora energije odnosno kotla na pelete ili pirolitičkog kotla na drva te dizalice topline u postojeće obiteljske kuće.

Koje uvjete mora zadovoljiti kuća?

U smislu ovog poziva obiteljska kuća je zgrada koja je zakonita, u kojoj ima više od 50% površine za stanovanje te da zadovoljava jedan od dva uvjeta: da nema više do 3 stambene jedinice ili da ima građevinsku bruto površinu manju ili jednaku 600 m2. Zgrade koje imaju upravitelja ne mogu sudjelovati u pozivu za povlačenje sredstava.

Koliko iznosi subvencija?

Subvencija iznosi do 35.000,00 kn s PDV-om za kotlove na pelete/drva odnosno do 45.000,00 kn s PDV-om za sustave s dizalicom topline. Koji se troškovi pokrivaju? Sukladno pozivu opravdani troškovi su: izrada glavnog projekta, stručni nadzor te nabava i ugradnja sustava. U nastavku pogledajte koliko možete uštedjeti.

Subvencija za novi kotao na pelete ili dizalicu topline
Izvor: www.fzoeu.hr

Rok za korištenje sredstava

Rok za ugradnju sustava grijanja i dostave dokumentacije na temelju koje će Fond isplatiti sredstva ne može biti dulji od 12 mjeseci od trenutka sklapanja ugovora. U protivnom gubi se pravo na korištenje sredstava odobrenih od strane Fonda. Sredstva se isplaćuju jednokratno u roku 30 dana od dana zaprimanja potpunog zahtjeva za isplatu.

Obvezna dokumentacija zahtjeva

Dokumentacija za sudjelovanje između ostalog sadrži podatke o legalnosti obiteljske kuće, dokaz vlasništva odnosno suvlasništva, glavni projekt s troškovnikom opreme, radova i usluga te druge izjave vlasnika i suvlasnika te potvrde nadležnih ureda. Više o obveznoj dokumentaciji pročitajte ovdje.

Dostavljanje zahtjeva

Rok za dostavu zahtjeva Fondu teče od 31.10.2018. i traje sve do kraja 2018. odnosno do obavijesti na internetskoj stranici Fonda www.fzoeu.hr o zatvaranju ili privremenom zatvaranju poziva zbog iskorištenosti raspoloživih sredstava.

Preporučeno za Vas

Nije pronađen nijedan rezultat.

Možda će Vas zanimati