Adaptacija stana „ključ u ruke“ – koje su prednosti?

5.048
adaptacija stana ključ u ruke

Iako se adaptacija stana uvijek planira unaprijed, u konačnici se pokaže kao pravi izazov. Zašto? Planirani budžet često nije dovoljan, mali prostor onemogućava željene preinake, teško je pronaći majstore i dr. Na prvu zvuči kao nemoguća misija i pitate se postoji li rješenje? U nastavku saznajte koje prednosti ima adaptacija stana “ključ u ruke”.

Prije svakog uređenja interijera potrebno je odrediti opseg radova. Navedeno utječe i na trajanje radova i na ukupne troškove. Ako je u pitanju kompletna adaptacija stana, vrijedi dogovoriti radove s jednim izvođačem radova, a evo i zašto.

1. Cijena adaptacije stana

Troškovi adaptacije stana mogu biti prilično visoki i stoga treba pravovremeno osigurati dostatna sredstva. Iskusni izvođač radova može vam unaprijed dati preciznu procjenu ukupnih troškova adaptacije. Također, može vas pripremiti i na dodatne troškove koji se mogu pojaviti u svakoj fazi adaptacije.

2. Završetak radova

Nakon cijene adaptacije želite znati i koliko dugo će trajati radovi. U ugovoru s izvođačem radova definira se početak i završetak radova. Međutim, treba imati na umu da se mogu dogoditi nepredviđene situacije, npr. kašnjenje isporuke materijala/opreme, što može produžiti završetak adaptacije.

3. Građevinski materijal

Kada sve građevinske radove dogovorite s jednim izvođačem, problem s kupnjom materijala ne postoji. Izvođač kupuje materijal, a višak koji se ne utroši izvođač će upotrijebiti na drugom gradilištu. Za investitora to ne predstavlja dodatni trošak.

4. Organizacija radova

Kako ne bi došlo do zastoja, izvođač je odgovoran za planiranje radova, organiziranje kooperanata i pravovremenu isporuku materijala. Za to vrijeme investitor se može posvetiti odabiru završnih obloga, opreme i namještaja.

5. Kvaliteta radova

Dobar glase se daleko čuje, a loš još dalje. Stoga, izvođači koji brinu o svojoj reputaciji ne mogu si priuštiti pogreške. Izvođači brinu o kvaliteti izvedenih radova.

6. Garancija

Izvođač daje garanciju na izvedene radove. Zahvaljujući tome, investitor točno zna kome se treba obratiti ako utvrdi nedostatke. Ugovor sadrži relevantne odredbe o obvezama izvođača i investitora uslijed utvrđenih nedostataka.

Je li isplativa adaptacija stana „ključ u ruke“?

Investitori koji se odluče na renoviranje stana uglavnom dogovaraju posao s jednim izvođačem. Tako štede ne samo vrijeme i financijska sredstva, već i prilično veliku dozu stresa. Dakle, ključno je samo odabrati pravog izvođača za adaptaciju stana koji će se pobrinuti da se radovi izvedu kvalitetno i bez zastoja.

Razmišljate o adaptaciji stana? Pitate se koliko košta? Provjerite troškove pomoću našeg kalkulatora za adaptaciju stana.

Nastavite čitati

Možda će Vas zanimati